Netflix a declarat joi că își va reduce calitatea video pe toate fluxurile sale din Europa, efectiv reducând traficul pe rețelele sale europene cu 25%, pentru a păstra buna funcționare a internetului în timpul crizei coronavirusului. Decizia a venit după discuțiile dintre Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton și CEO-ul Netflix, Reed Hastings. Breton ceruse serviciului de streaming video să reducă din calitatea video pentru a evita blocarea rețelei de internet, scrie BBC.

Decizia Netflix de a reduce bitrateul video cu un sfert pare a fi un compromis.

„În urma discuțiilor dintre comisarul Thierry Breton și Reed Hastings și având în vedere provocările extraordinare ridicate de coronavirus, Netflix a decis să înceapă reducerea de bitrate pe toate fluxurile noastre din Europa timp de 30 de zile”, a spus compania.

Comisia ceruse platformelor de streaming o reducere a calității imaginii

Amintim că, Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor şi a utilizatorilor reţelelor de telecomunicaţii pentru a preveni congestionarea reţelelor de telecomunicaţii şi pentru a asigura accesul la internet, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Comisia recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii. Aceştia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive şi de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut.