Devastată de pierderea suferită şi suferind de depresie, Cristina Țopescu a încercat din răsputeri să-și revină și să-și canalizeze atenția către lucrurile care o făceau să se simtă mai bine. Pentru că tatăl său a fost unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți comentatori sportivi din România și pentru că iubea și ea extrem de mult sportul, victoria Simonei Halep de la Roland Garros din 2019 a făcut-o să zâmbească puțin.

Atunci, Cristina Țopescu a transmis pe contul său de Facebook un mesaj extrem de trist, dar în care a punctat și motivul care a scos-o din starea grea în care se afla, aminteşte cancan.ro. „Încă nu realizez două lucruri, unul care mă doare cumplit, că tatăl meu nu mai e, şi un altul care m-a făcut să mă simt fericită, că Simona şi-a împlinit visul. Cum se amestecă sentimentele şi în ce mod ciudat. Ce s-ar mai fi bucurat tatăl meu să o vadă pe Simo câştigând Roland Garros-ul”, a scris Cristina Ţopescu pe Facebook, la momentul respectiv.

Vestea morții Cristinei Țopescu, la 59 de ani, a șocat o țară întreagă. În urma unui apel la 112, pe care l-a efectuat vecina Cristinei, îngrijorată că nu mai știa nimic de ea de aproximativ trei săptămâni, polițiștii de la IPJ Ilfov au ajuns duminică seara, 12 ianuarie, și au găsit-o pe jurnalistă fără suflare. Aceasta se stinsese din viață în urmă cu aproape două săptămâni dar trupul neînsufelțit a fost descoperit abia acum două zile.