Cursa pentru șefia PNL este din ce în ce mai strânsă. Premierul Florin Cîțu și Ludovic Orban candidează, iar actualul lider de partid a sunat în ultima săptămână peste 4.200 de delegați care urmează să participe la Congresul PNL pentru obţinerea sprijinului candidaturii pentru un nou mandat.

Vestea a fost confirmată de surse din echipa lui Ludovic Orban, pentru Agerpres. Totodată, aceleași surse mai spun că de luni până vineri, „echipa lui Ludovic Orban, la nivel de lideri de filiale, parlamentari sau candidaţi pentru Biroul Executiv, au desfăşurat o campanie de call-center în rândul delegaţilor PNL pentru susţinerea candidaturii la preşedinţia PNL”.

În ceea ce privește apelurile date personal de Ludovic Orban, sursele citate susțin că liderul PNL areuşit să vorbească la telefon, în această perioadă, cu 1.300-1.400 de persoane, arată sursele menţionate.

O evaluare atent realizată de sursa citată arată că până la acest moment, de echipa Orban, la Congres vor fi 2.700-2.850 de voturi în favoarea actualului preşedinte.

În timp ce Ludovic Orban a dat mai multe telefone, premierul Florin Cîțu s-a mobilizat și el. Libertatea a intrat în posesia unui mesaj transmis de premierul țării cu doar câteva ore înainte ca PNL să își aleagă viitorul șef. Mai exact, șeful guvernului ar fi transmis un sms de mobilizare fiecăruia dintre cei 5.000 de delegați la congresul de sâmbătă.

SMS-ul trimis de Florin Cîțu

În mesaj, Cîțu susține că votul acordat este unul pentru PNL la guvernare, dar și pentru creșterea economică a țării, cât și pentru investiții. „Salut, …… Un vot pentru mine e un vot pentru PNL la guvernare, pentru creștere economică și pentru investiții. Cu respect, Florin Cîțu”, se arată în mesaj.

Congresul PNL are loc sâmbătă și duminică la Romexpo. În prima zi vor fi aleși președintele partidului, președintele Comisiei de Arbitraj și președintelele Comisiei de cenzori, iar duminică, reprezentanții în Biroul Executiv ai formațiunii.

La reuniunea liberalilor, care se va desfăşura la Romexpo începând cu ora 11,00, sunt aşteptaţi 5.000 de delegaţi din toată ţara. În același timp, preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat şi el prezenţa la Congresul PNL.

Florin Cîțu declara în cursul de vineri că organizarea Congresului PNL va fi în condiții de maximă siguranță și legalitate, cu certificat verde și centre de testare.

„Nu este un spațiu cam mic (Romexpo – n.r.). Sunt 15.000 de metri pătrați. Vor fi 3 metri pătrați pentru fiecare persoană. Va fi cu certificat verde, vor fi și centre de testare, deci vor fi condiții regulamentare”, a precizat, recent, Florin Cîțu.