Libertatea a intrat în posesia unui mesaj transmis de premierul Florin Cîțu cu doar câteva ore înainte ca PNL să își aleagă viitorul șef. Mai exact, șeful guvernului ar fi transmis un sms de mobilizare fiecăruia dintre cei 5.000 de delegați la congresul de sâmbătă.

În mesaj, Cîțu susține că votul acordat este unul pentru PNL la guvernare, dar și pentru creșterea economică a țării, cât și pentru investiții.  „Salut, …… Un vot pentru mine e un vot pentru PNL la guvernare, pentru creștere economică și pentru investiții. Cu respect, Florin Cîțu”, se arată în mesaj.

Amintim faptul că Congresul PNL are loc sâmbătă și duminică la Romexpo. În prima zi vor fi aleși președintele partidului, președintele Comisiei de Arbitraj și președintelele Comisiei de cenzori, iar duminică, reprezentanții în Biroul Executiv ai formațiunii.

Raed Arafat, despre organizarea Congresului PNL 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a vorbit și el despre organizarea Congresului PNL. Acesta a precizat vineri că „nu s-au dat derogări”. În același timp, șeful DSU a mai subliniat faptul că hotărârile de guvern existente prevăd situaţia ca un partid să poată să organizeze întâlniri.

„Nu s-a dat nicio derogare. Haideţi să fim foarte corecţi cu fraza pe care o folosim. Nu s-au dat derogări. Am fost întrebaţi, am răspuns în baza legii. Legea, adică hotărârile de guvern existente, prevăd situaţia organizaţiilor care organizează întâlniri statutare, cum este o formaţiune politică care organizează o întâlnire. Acelaşi răspuns pe care îl primeşte o formaţiune îl primeşte şi alta care ne întreabă.

Nu s-au făcut derogări şi noi nu dăm avize. Noi doar explicăm legea dacă suntem întrebaţi şi subliniem care sunt măsurile obligatorii care trebuie să fie luate. Ca şi metri pătraţi, ca distanţare, ca respectare de acces dacă trece peste 3 la mie trebuie să se respecte cu certificatul verde şi aşa mai departe. Asta am făcut noi. Nu s-au dat derogări!”, a spus şeful DSU.

Florin Cîțu declara în cursul de vineri că organizarea Congresului PNL va fi în condiții de maximă siguranță și legalitate,  cu certificat verde și centre de testare.

„Nu este un spațiu cam mic (Romexpo – n.r.). Sunt 15.000 de metri pătrați. Vor fi 3 metri pătrați pentru fiecare persoană. Va fi cu certificat verde, vor fi și centre de testare, deci vor fi condiții regulamentare”, a precizat, recent, Florin Cîțu. El a mai spus că secretariatul PNL a cerut o recomandare de la CNSU.