Cătălin Predoiu este propunerea pentru funcţia de ministru al Justiţiei, care ulterior a primit aviz favorabil. În cadrul audierilor de miercuri, acesta i-a îndemnat pe şefii parchetelor ”să-şi activeze echipele, să răstoarne dosarele pe masă şi să treacă mai serios la treabă”.

Totodată, acesta a mai precizat că în momentul de față în România are loc un ” trafic de persoane inimaginabil şi inacceptabil”, lucru care face ca țara noastră să fie pe un loc ”rușinos” în ceea ce privește traficul de persoane în Europa, iar situația nu mai poate fi tolerată.

„La ora la care vorbim, asistăm la un trafic de persoane inimaginabil şi inacceptabil. România ocupă un loc ruşinos în ceea ce priveşte traficul de persoane în Europa şi acest lucru nu mai poate fi tolerat. Îi chem pe şefii parchetelor să-şi activeze echipele, să răstoarne dosarele pe masă, să lichideze stocurile şi să treacă mai serios la treabă, pentru că siguranţa cetăţenilor nu este de discutat”, a declarat Cătălin Predoiu la audierile din comisiile parlamentare de specialitate.

Ce vrea să schimbe Cătălin Predoiu

Referitor la funcția pe care o vizează, Predoiu spune că un ministru al Justiţiei nu se poate implica în dosare, însă poate face propuneri de numire şi revocare a şefilor de parchete.

„Sigur că ministrul Justiţiei nu se poate implica în niciun dosar penal şi vă garantez că eu, personal, nu am să o fac, dar ministrul Justiţiei face şi propuneri de numire cum poate face şi propuneri de revocare, pentru inactivitate sau pentru management defectuos. Nu putem asista cum interlopi îşi afişează în spaţiul public averile dobândite ilicit, capacitatea de a produce violenţă şi impunitatea. Aceasta pune legea în discuţie şi acest lucru nu este permis”, a subliniat Predoiu.

Amintim faptul că Cătălin Predoiu a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Totodată, în cadrul audierilor de miercuri, Cseke Attila a primit și el aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Dezvoltării. Adrian Câciu a primit la rândul său aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

Lucian Romaşcanu, ministru propus pentru portofoliul de Cultură, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament, Eduard Novak, ministru propus pentru portofoliul de Sport, a primit la rândul său aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament. Totodată și Adrian Chesnoiu, ministru propus pentru portofoliul de Agricultură și Dezvoltare Rurală, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament.