Cât costă un brad de Crăciun în acest an?

Cât costă un brad de Crăciun în Lidl, Kaufland și Dedeman? De ceva vreme, oamenii vânează ofertele supermarketurilor. Crăciunul se apropie cu pași repezi.

Prețurile brazilor variază în funcție de locul de achiziție (comerciant sau supermarket), tipul de brad (natural sau artificial, simplu sau împodobit, mic sau mare) și de momentul lunii.

În general, prețurile sunt mai accesibile la începutul lunii decembrie. Pe măsură ce ne apropiem de Crăciun, tarifele tind să crească. În mod obișnuit, prețurile brazilor artificiali oscilează între 50 lei și 300 lei. Costurile pentru un brad natural, însă, variază între 110 lei și 400 lei.

La Lidl, de exemplu, un brad natural de circa doi metri costă doar 99 lei. În Kaufland, însă, același tip de brad costă 250 lei.

În Dedeman, un brad natural tăiat, verde, Abies Nordmanniana, Standard, de peste doi metri înălțime, costă 159 lei. Un brad natural tăiat, verde, Abies Nordmanniana, Premium, de aproape doi metri și jumătate înălțime, costă 194 lei.

Când se despodobește bradul de Crăciun?

În conformitate cu tradiția populară, bradul de Crăciun poate fi păstrat până la data de 7 ianuarie, marcând astfel sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul. Se spune că această zi marchează încheierea perioadei de sărbători de iarnă.

Cu toate acestea, în unele regiuni ale României sunt alte superstiții. În unele părți, există convingerea că bradul de Crăciun ar trebui să fie dezgolit înainte de sărbătoarea Bobotezei, 6 ianuarie.

Când se împodonește bradul de Crăciun?

Momentul potrivit pentru a împodobi bradul de Crăciun depinde de preferințele personale și tradițiile familiei tale.

În mod tradițional, mulți oameni aleg să împodobească bradul în seara de Ajunul Crăciunului, adică în noaptea de 24 decembrie. Aceasta este o practică obișnuită în multe culturi din întreaga lume.

Cu toate acestea, nu există reguli stricte și fiecare familie are libertatea de a decide când să își aducă bradul în casă și să îl împodobească.

Unii oameni îl împodobesc mai devreme în luna decembrie pentru a bucura atmosfera festivă mai mult timp, în timp ce alții preferă să aștepte mai aproape de Crăciun.