„Sunt foarte încântată că am câștigat! Chiar zilele trecute le povesteam prietenilor mei că aș vrea să mă înscriu la un curs de gătit, iar acest prim pas este o ocazie minunată, mai ales că am șansa să descopăr cât mai multe secrete culinare de la chef Florin Dumitrescu. Sunt o mare fană a emisiunii Chefi la cuțite și în fiecare ediție aștept proba de desert, deși știu că nu este preferata lor. (râde) Cel mai des, acasă, gătesc rețete dulci, mă descurc cel mai bine la acest capitol, dar nu mă dau deoparte nici când vine vorba de main-course sau aperitive”, a spus câștigătoarea chiar înainte de a începe cursul.

Marele câștigător

Tânăra în vârstă de 26 de ani lucrează în arhitectură, însă pentru ea gătitul este o modalitate perfectă de a se relaxa după o zi foarte încărcată la job. Mirena mărturisește că a moștenit această pasiune de la mama ei, fană a show-ului Chefi la cuțite și a juratului Sorin Bontea: ”Mereu ne uităm la emisiune împreună și ne notăm tot soiul de idei pe care le încercăm și noi acasă. Dacă ea e în tabăra lui chef Sorin, eu mereu am fost de partea lui chef Florin!”.

Ziua a început cu câteva principii de bază ale gastronomiei, ordonate într-o succesiune firească, ce stau la baza realizării multor preparate. Cu ajutorul lui chef Florin Dumitrescu, care i-a fost mentor la bancul de lucru, Mirena a pregătit mai întâi o supă de bază, care a putut fi folosită ulterior și în componența sosurilor. ”Cursul este comprimat. În 5 ore de gătit vreau să îi explic tot ce învață studenții în bucătăriile profesionale în câteva luni. E un fast-forward, dar oferă bazele necesare. Sper că Mirena are răbdare!”, a glumit chef Florin Dumitrescu.

Cel mai iubit show culinar continuă căutările pentru sezonul cu numărul 8, iar doritorii încă se pot înscrie pe pagina de casting: https://casting.a1.ro/chefilacutite/