Potrivit retetesivedete.ro, Carmen Palade, fostă Adamescu, a pierdut celebrul hotel de lux, Rex, din Mamaia, supranumit și hotelul vedetelor.  Fosta nevastă a miliardarului a rămas fără hotel în contul sumei de 1,3 milioane de euro datorată companiei Astra Asigurări.

De menționat este faptul că, compania de asigurări care este în insolvență, are administrator judiciar și a obținut recent, prin sentință definitivă, executarea silită a fostei soții a lui Dan Adamescu și a mamei sale Zinca.  Se pare că cele două sunt principalii acționari ai companiei care deține hotelul.

Mai exact, în urma incendiului din anul 2011, compania de asigurări Astra, deținută de Dan Adamescu la acel moment, a efectuat plăți în avans în cadrul dosarului de daună pentru Rex. Ulterior însă, s-a dovedit că plățile au fost mai mari cu 1.3 milioane de euro, astfel că s-a ajuns în instanță pentru a recupera suma.

Povestea hotelului Rex din Mamaia

Povestea hotelului Rex este una impresionantă. În urmă cu mai bine de 11 ani, el era centrul lumi mondene. Toate persoanele din lumea showbiz-ului își petreceau vacanțele de vară acolo, însă din anul 2010, acesta nu a mai fost deschis.

Un an mai târziu, în 2011, în nteriorul Hotelului Rex a izbucnit un incendiu în zona podului şi a casei scării, care a distrus acoperişul pe toata suprafaţa sa şi a coborât la etajele inferioare prin coloanele de aerisire, acesta fiind incendiul pentru care compania Astra a efectuat plățile menționate anterior.

În urma incendiului, celebrul hotel a intrat în renovare, iar de atunciși până în prezent nu a primit niciun client. La un momendat, hotelul i-a aparținut omului de afaceri Dan Adamescu, cel care deținea și spațiile comerciale din complexul Unirea.

El a fost căsătorit cu Carmen Palade, iar la divorțul din 2015, aceasta i-a cerut omului de afaceri jumătate din avere, mai exact,  700 de milioane de euro.

Lucrurile nu s-au finalizat, iar omul de afaceri s-a stins din viață în 2017, în închisoare,  în timp ce executa o sentință de 4 ani şi 4 luni. La doar un an după poartea sa, în 2018, Carmen Palade a scos vesttul hotel la vânzare pentru un preț de 18 milioane de euro,  însă nimeni nu a dorit să achite această sumă.

Gigi Becali a fost cel care a venit cu cea mai bună ofertă, de 10 milioane de euro, însă Carmen Palade nu a acceptat suma. Trei ani mai târziu, aceasta a pierdut hotelul în totalitate.