Care ar putea fi cauza incendiului de la Balș! Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat vineri de dimineață că a văzut clădirea și că evident este vorba despre un incendiu violent.

El a precizat că momentan nu este clar ce a declanșat incendiul, dar că a cerut rapoartele din ultimele 6 luni făcute la Balș.

Care ar putea fi cauza incendiului de la Balș! Declarațiile lui Cercel nu se verifică

Incendiul din această dimineață de la Institutul Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă aflată într-un salon.

De asemenea, o altă ipoteză este că totul ar fi putut porni de la un pacient care a fumat în interiorul spitalului sau de la o siguranță de la sistemul electric.

În ciuda faptului că medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, în această dimineață, că în noaptea trecută nu ar fi fost probleme cu încălzirea în cadrul spitalului, cel mai probabil incendiul ar fi izbucnit de la o aerotermă, anunță Antena 3 pe surse.

”Este o clădire care a fost făcută în 1953 și a fost refăcută din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al oxigenului, pentru că oxigenul reprezintă un medicament în momentul de față”, declara, în această dimineață, medicul Adrian Streinu Cercel.

”Momentan nu este clar”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut declaraţii cu privire la posibilele cauze care au declanşat incendiul de vineri dimineaţă, în cadrul unui pavilion al Spitalului Matei Balş.

Rudele și aparținătorii pacienților afectați au venit în fața spitalului pentru a se interesa de starea acestora.

”Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent.

Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem.

”Am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”

Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sănătăţii, potrivit sursei citate.

Trebuie reamintit că un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la un pavilion al spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați.

Potrivit șefului DSU, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar un alt pacient și-a pierdut viața după minute bune de resuscitare.

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de clădire în care se aflau în jur de 100 de persoane, conform reprezentanților spitalului.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.