Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a transmis că infecțiile nosocomiale din spitale sunt, în continuare, neraportate. Declarația acestuia vine după ce a fost întrebat joi, 14 ianuarie, despre situația acestor infecții în spitale.

„În continuare nu sunt raportate. Nu se raportează aşa cum ar trebui să se raporteze. Aştept să văd cifrele de luna asta. E clar că problemele din sistemul sanitar nu au dispărut odată cu COVID-19. Ceea ce a făcut această pandemie este că a acoperit problemele din sistem cu un soi de pătură, dar sunt oameni care suferă, sunt oameni cu boli cronice care au avut acces mai greu la servicii de sănătate”, a declarat Vlad Voiculescu la TVR.

Vlad Voiculescu, despre campania de vaccinare

Vlad Voiculescu a vorbit despre campania de vaccinare anti-COVID din România, iar potrivit acestuia, autorităţile implicate mai au multe “lecţii de învăţat”. De asemenea, el a mai precizat că trebuie îmbunătăţită printre altele şi campania de comunicare.

Potrivit ministrului, era de așteptat ca etapa I de vaccinare să nu fie perfectă, însă în principiu, s-a făcut o treabă destul de bună, iar cel mai probabil lucrurile se vor îmbunătăți treptat.

„Sigur, am putea să deschidem acum toate centrele pe care le planificăm, şi sunt peste 900, dar nu ne-ar ajuta neapărat. În momentul acesta trebuie să crească doar puţin capacitatea, ca să vaccinăm practic atât câte vaccinuri avem. Cred că e necesar să o luăm treptat şi să o luăm treptat şi pentru că sunt multe lucruri de învăţat.

Trebuie spus că nu totul a fost perfect în etapa I. Cei de la Comitetul naţional de coordonare a vaccinării au făcut o treabă foarte bună, dar nu totul a mers perfect. Sunt încă lecţii de învăţat şi lecţii de pus în practică, de exemplu cu platforma informatică, platforma de înscriere. Sunt multe lucruri de îmbunătăţit şi încercăm să le îmbunătăţim. O bună parte din echipa pe care am adus-o la Ministerul Sănătăţii lucrează de dimineaţa până seara alături de oameni de la STS, tocmai pentru a îmbunătăţi această platformă. De asemenea, campania de comunicare poate fi îmbunătăţită şi suntem conştienţi de lucrul ăsta”, a declarat ministrul Sănătăţii, la B1TV.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin