Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România. Zilnic, mii de oameni sunt descoperiți infectați, iar în unele localități situația este extrem de gravă. Acum, autoritățile au venit cu noi măsuri drastice de restricție pentru a îngrădi răspândirea Covidului.

Mii de români în carantină totală

Mii de români își vor petrece sărbătoarea Crăciunului în carantină totală. Autoritățile au făcut anunțul chiar acum. Mai multe localități din Ilfov vor fi în carantină de Crăciun. Autoritățile au decis prelungirea în Bragadiru și Chiajna din Ilfov, după ce incidența din cele două localități a crescut în ultima săptămână.

Incidența din Bragadiru este 10,88 cazuri la mie, în creștere de la 8,85 (acum o săptămână), iar la Chiajna de 9,55 față de 8,01, cât era săptămâna trecută. Sunt opt localități carantinate la acest moment. În afară de Bragadiru și Chiajna, și pentru comuna Berceni s-a luat joi seară decizia prelungirii carantinei, cu încă 7 zile.

Grupul de Comunicare Strategică a prezentat cel mai recent bilanţ al pandemiei COVID-19 din România, aferent zilei de vineri, 18 decembrie. Numărul de noi infectări depistate în ultimele 24 de ore continuă să rămână la un nivel relativ ridicat în țara noastră, alături de persoanele internate la ATI și de decese.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 582.786 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 484.948 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.340 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. De asemenea, au fost înregistrate 188 de decese.