Vestea momentului pentru sute de mii de români. Premierul a făcut deja anunțul. Vor fi închiși în case de Sărbători. s-a instituit deja carantina totală. Italia impune de luni carantina naţională în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a reduce numărul mare de infecţii zilnice cu coronavirus.

Guvernul a decis carantina totală

După mai multe zile de dezbateri, guvernul Italiei a decis că riscul celui de-al treilea val de pandemie trebuie redus cu măsuri drastice. Pâna pe 6 ianuarie magazinele, barurile şi restaurantele vor fi închise, iar circulaţia restricţionată.

Se va putea ieși din casă doar pentru a merge la locul de muncă, dacă este absolut necesar și din motive de sănătate – a anunțat aseară premierul Giuseppe Conte după mai multe zile de dezbateri cu cei 20 de guvernatori și cu experții comitetului tehnico-științific.

Întreg teritoriul național va fi de culoare portocalie în zilele de 28, 29 și 30 decembrie, dar și la 4 ianuarie, când sunt permise deplasările numai în interiorul localității, fără fi nevoie de justificare scrisă. Restaurantele și alte localuri rămâne închise, doar magazinele fiind deschise până la ora 21:00. Conte a anunțat totodată că se află alături de lucrătorii din sectorul industriei hoteliere și a serviciilor alimentare.

Restricții dure în Italia

„Am suspendat contribuțiile și impozitele pentru cei care au pierderi. Oricine suferă daune economice trebuie să fie imediat sprijinit. Acest decret prevede o scutire de 645 de milioane de euro pentru restaurante și baruri”, a anunțat premierul Giuseppe Conte.

Mai mult, premierul italian, Giuseppe Conte, a mai adăugat că de Crăciun sau de Revelion sunt permise în casele cetățenilor doar două persoane însoțite eventual de fiii lor cu vârste de până în 14 ani.