Premierul Ludovic Orban a anunţat că prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, va fi schimbat joi din funcţie, precizând că Traian Berbeceanu este una dintre variantele luate în calcul pentru această calitate, așa cum Capital a anunțat în premieră.

Astfel, surse din MAI au declarat, în exclusivitate pentru Capital, că Traian Berbeceanu va fi, cel mai probabil, noul prefect al Capitalei, o mână forte venită chiar de la Ministerul de Interne.

”Am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei”

„Nu puteam să anunţ decizia mea de a schimba prefectul Capitalei înaintea unei şedinţe fundamentale conduse de prefectul Capitalei a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi în condiţiile în care trebuiau implementate deciziile din legislaţie şi din hotărârea de Guvern privind starea de alertă.

Astăzi, pot să vă spun, da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Da, joi la şedinţa de Guvern vom opera această modificare”, a spus Orban, la sediul BEM, unde au fost depuse listele PNL Bucureşti la parlamentare.

El a precizat că Traian Berbeceanu este una dintre variantele luate în calcul pentru funcţia de prefect al Capitalei.

„Traian Berbeceanu este printre posibilii candidaţi pentru funcţia de prefect care se află în evaluare.

Dacă sunt îndeplinite condiţiile legale şi omul are calităţile necesare pentru a ocupa o funcţie îl sprijinim, normal. În ceea ce priveşte activitatea domnului Berbeceanu, este o activitate cunoscută.

Declarații neclare în legătură cu rata de infecție

Avem nevoie de un om corect, un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea să atingă obiectivele pe care şi le stabileşte”, a arătat Orban.

El nu a precizat care sunt celelalte persoane luate în calcul pentru postul de prefect al Capitalei.

„Când vom lua decizia o vom anunţa la şedinţa de Guvern”, a adăugat Orban.

Prefectul Gheorghe Cojanu a intrat în vizorul opiniei publice după ce, duminică seara la ora 19:00, a făcut unele declarații neclare în legătură cu rata de infecție din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu.

Ulterior, prefectul a intrat din nou în direct, la ora 22:30, ca să facă precizări. Numai că s-a dovedit că şeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde.

Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică, atunci când a fost întrebat care este rata de infectare, şi a admis că se mai „bâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”.

Foto: INQUAM / Octav Ganea