S-a aflat când vom scăpa oficial de masca de protecţie împotriva COVID-19. A fost dezvăluită deja data exactă. Finalul pandemiei e aproape, conform preşedintelui SUA, Joe Biden.

Când vom scăpa de masca de protecţie?

Veste uriaşă pentru toată omenirea. S-a aflat când vom putea scăpa de masca de protecţie. A spus-o chiar preşedintele american Joe Biden.

Acesta a dezvăluit, în prima sa vizită de lucru în afara Washington-ului, care va fi momentul în care pandemia de coronavirus va fi adusă sub control.

În acel moment, cei mai mulţi oameni nu vor mai fi obigaţi să poarte mască sau să se distanţeze social. “Cred că până la Crăciun vom fi într-o situaţie foarte diferită de cea din prezent.

Într-un an, cred că vor fi mult mai puţini oameni care trebuie să poarte mască sau să de distanţeze social”, a declarat Biden în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu publicul desfăşurată în Milwaukee, statul Wisconsin.

Finalul pandemiei, de Crăciun

Biden a insistat că nu vrea să le creeze americanilor false speranţe şi că reîntoarcerea la normalitate, estimată pentru Crăciun, este tot ce poate estima pentru moment, în condiţiile în care vaccinarea în SUA este încă în etapa timpurie.

Potrivit preşedintelui american, toţi cetăţenii care doresc să se vaccineze ar urma să poată face acest lucru până la finele lunii iulie. El spune că, până atunci, administraţia sa va asigura un stoc de 600 de milioane de doze, suficient pentru inocularea tuturor americanilor.

Preşedintele vrea ca legea vizând salvarea economiei după pandemie să fie adoptată de Congres în cursul următoarelor săptămâni, astfel ca americanii să-şi poată primi stimulentul financiar de 1.400 de dolari prevăzut de proiect şi să poată fi majorate alocaţiile de şomaj.