Astfel, Farmache pierde poziţia de preşedinte al BVB, pe care a ocupat-o aproape în toată istoria recentă a bursei, cu o mică pauză, în 2008, când această poziţie a fost ocupată de Septimiu Stoica.
Schimbarea conducerii BVB este văzută în mod diferit printre acţionari. Unii spun că brokerii, cei care au creat bursa, au pierdut-o în favoarea băncilor, în timp ce alţii spun că abia acum bursa autohtonă se va putea dezvolta la potenţialul său.

Alături de Lucian Anghel şi Stere Farmache, din noul Consiliu de Administraţie al BVB fac parte Dan Paul (preşedintele Asociaţiei Brokerilor), Schroll Matjaz (reprezentant al Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea), Valerian Ionescu (BCR), Adrian Lupşan (director general adjunct la Intercapital Invest), Narcisa Oprea (Schoenherr şi Asociaţii), Robert Cosmin Pană (consilier la firma de brokeraj Swiss Capital şi fost angajat al BVB şi al Depozitarului Central) şi Octavian Molnar (IFB Finwest).
Potrivit bursei zvonurilor, economistul şef al BCR Lucian Anghel pornea cu prima şansă pentru funcţia de preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în defavoarea actualului preşedinte Stere Farmache, cea mai emblematică figură a pieţei de capital din istoria modernă.
Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) aprobaseră anterior revocarea conducerii BVB, iar pentru cea mai rânvintă poziţie, de preşedinte al instituţiei, se bat preşedintele de până acum Stere Farmache, economistul şef al BCR Lucian Anghel şi preşedintele Asociaţiei Brokerilor Dan Paul.
În vreme ce Farmache e susţinut de băncile greceşti prin diviziile lor de pe piaţa de capital, el fiind şi vicepreşedinte al Alpha Bank, Anghel are în spate un grup extrem de puternic, format din BCR, UniCredit, ING, precum şi avocaţii de la Schoenherr şi brokerii de la Intercapital Invest.
Pentru a nu exista suspiciuni la număararea voturilor, fiecare din cele două grupuri care îşi dispută poziţia de preşedinte au propus câte un notar care să se ocupe de această operaţiune. Acţionarii BVB au votat notarul propus de grupul care îl susţine pe Anghel, cu 53% la 47%, ceea ce poate fi un indiciu pentru înclinarea balanţei la votul final în ceea ce priveşte preferinţa acţionarilor, spun surse apropiate chestiunii.