UPDATE

Alerta cu bomba de la un mall din Sectorul 2 s-a dovedit falsă, informează reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

„În urma activităţilor desfăşurate s-a constatat că apelul este fals”, arată sursa citată.

*****

Veranda Mall din Capitală, centrul comercial situat în apropierea Pieţei Obor, a fost evacuat, joi seară, în urma unui apel la 112 care anunţa o bombă amplasată la faţa locului.

Poliţia şi echipa pirotehnică a SRI (Serviciul Român de Informaţii) au intervenit de urgenţă la mall-ul bucureştean, în urma apelului care anunţa un dispozitiv exploziv improvizat. Persoana care a efectuat apelul la 112 nu a fost deocamdată identificată.

“A fost înregistrat un apel la 112 cu privire la o alertă cu dispozitiv exploziv improvizat la Veranda Mall în București. Echipa pirotehnică a Serviciului Român de Informații și Poliția derulează în acest moment investigațiile specifice pe linia de competenţă. Revenim cu detalii pe măsură ce le avem”, informează reprezentanţii SRI.

“Astăzi, în jurul orei 19:40, un bărbat a anunţat prin apel 112, că într-un mall din Sectorul 2 se află un dispozitiv explozibil. La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 8 şi Brigăzii Rutiere, care au procedat la evacuarea persoanelor prezente în locaţie, precum şi la restricţionarea traficului”, potrivit Poliţiei Capitalei.

Alertă cu bombă şi în urmă cu două săptămâni, la acelaşi mall

Reamintim că o alertă cu bombă la Veranda Mall a fost înregistrată şi în urmă cu fix două săptămâni, pe 20 februarie.

Şi atunci mall-ul a fost evacuat, în urma unui apel efectuat la 112 în jurul orei 12:20. La final, după verificările efectuate de SRI, s-a dovedit că totul a fost o alarmă falsă.