Pagina oficială de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost atacată de hackeri, în urma acestui incident administraţia locală sesizând Poliţia, SRI şi DIICOT şi încercând să-şi recupereze drepturile de administrator.

“În urma unui atac informatic, pagina de Facebook a Primăriei municipiului Hunedoara a fost furată şi apoi închisă de către persoane necunoscute în noaptea de vineri, 21 februarie, spre sâmbătă, 22 februarie 2020. Accesul tuturor administratorilor paginii a fost restricţionat. Este o acţiune fără precedent în judeţul nostru şi, probabil, şi în ţară. Am făcut sesizări către instituţiile statului abilitate – Serviciul Român de Informaţii, DIICOT, Poliţie – şi sperăm să o putem recupera”, se arată într-un comunicat al Primăriei Hunedoara, remis, luni, AGERPRES.

Se fac demersuri pentru recuperarea paginii de Facebook

Potrivit autorităţilor locale, în cei aproape patru ani de existenţă, pagina a adunat 18.500 de aprecieri şi peste 19.000 de urmăritori interesaţi de informaţiile postate, care se refereau la activitatea instituţiei sau erau anunţuri de interes public, utile cetăţenilor.

“Zilnic, pagina era accesată de mii de persoane care primeau informaţii utile despre activitatea instituţiei noastre. În prezent facem tot posibilul să recuperăm pagina de Facebook”, se menţionează în comunicatul Primăriei Hunedoara.

Până la recuperarea paginii, autorităţile locale vor continua să informeze cetăţenii prin canalele de mass-media obişnuite, dar şi prin site-ul oficial www.primariahunedoara.ro, al ziarului online al primăriei, www.primariahunedoara.ro/ziar şi al paginii de Facebook ce aparţine primarului Dan Bobouţanu: Dan Bobouanu: Jurnal de primar.