Boris Johnson lansează un nou avertisment! Numărul cazurilor de coronavirus continuă să fie ridicat în Regatul Unit, în parte din cauza noii mutaţii mai contagioase a coronavirusului SARS-CoV-2 care a devenit dominantă la Londra şi într-o parte a Angliei, conform afp.com

Cifra de noi contaminări, de aproximativ 50.000 în fiecare zi, provoacă o creştere puternică a spitalizărilor şi deceselor, sistemul sanitar britanic fiind copleșit de valul de internări.

Boris Johnson, nou avertisment pentru britanici

Amintind că o treime dintre persoanele infectate cu acest virus sunt asimptomatice, premierul Johnson le-a cerut britanicilor, într-o înregistrate video pe Twitter, să-şi imagineze că oricare dintre ei poate fi purtător asimptomatic al virusului şi ar putea în acest caz să-i infecteze pe alţii.

Până în prezent circa trei milioane de cetăţeni britanici au primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19, „iar acest efort naţional extraordinar va continua. Dar până când această acţiune se va încheia trebuie să ţinem virusul sub control”, a subliniat Boris Johnson, după ce imagini cu persoane care se plimbă prin parcuri sau pe plaje în weekend au provocat temeri în legătură cu o relaxare prematură a populaţiei supuse unui nou lockdown.

„Aşadar, vă rog, gândiţi-vă cu adevărat de două ori înainte de a ieşi din casă în acest weekend şi faceţi-o numai dacă este absolut necesar”, a insistat Boris Johnson în mesajul respectiv.

Regatul Unit trebuie să fie pregătit pentru schimbări radicale

Tony Blair, fost premier britanic, a transmis în data de 15 ianuarie că țara sa trebuie să demonstreze că este de succes în perioada post-Brexit, transmite reuters.com

Blair a explicat într-un eveniment organizat de Chatham House că Regatul Unit trebuie să facă neapărat acest lucru dacă va dori vreodată să revină în Uniunea Europeană. Trebuie menționat că fostul premier este un oponent vocal al Brexitului.

Tony Blair a subliniat din nou că este împotriva Brexitului, dar a precizat că acceptă realitatea după ce ţara sa şi-a încheiat călătoria în interiorul blocului comunitar la finalul anului trecut.

De asemenea, acesta a subliniat că liderii de la Londra vor trebui să pună în practică „schimbări radicale”, în caz contrar riscul fiind o intrare în declin a ţării. El a avertizat că Brexitul a arătat în mod clar că fără o anumită reinventare ţara ar putea fi lăsată în urmă.

„Dacă o nouă generaţie îşi va asuma vreodată o revenire în Europa, Regatul Unit ar trebui să facă acest lucru ca o ţară de succes pe care Europa este nerăbdătoare să o primească, nu ca un solicitant lipsit de alte opţiuni”, a explicat Blair, conform sursei menționate.