Potrivit The Guardian, premierul britanic Boris Johnson se află în mijlocul unui scandal imens în urma declarațiilor făcute în timpul unei ședințe de anul trecut. Pe lângă asta, Johnson este implicat și într-un alt scandal, după ce cu puțin timp în urmă a fost acuzat că și-a renovat apartamentul cu bani publici, folosind o sumă de aproximativ 200.000 de lire sterline.

Atât Boris Johnson, cât și membrii guvernului său au negat toate acuzațiile, inclusiv declarațiile făcute de premier în urmă cu un an. Presa britanică notează că premierul ar fi preciazt că preferă cadavrele în locul impunerii unui nou lockdown.

„Nu mai vreau alte nenorocite de lockdown-uri – lăsați cadavrele să se adune cu miile”, ar fi spus premierul britanic.

De menționat este faptul că, acest comentariu ar fi fost făcut la momentul în care a fost aprobată a doua carantină pe teritoriul Angliei, la sfârșitul anului trecut.

În același timp, potrivit surselor citate, premierul ar fi țipat inclusiv în timpul unei ședințe într-un birou la Downing Street și nu în cadrul ședinței de guvern oficiale. Totodată, o sursă a coroborat povestea pentru The Guardian și a sugerat că spusele premierului au fost auzite de un număr mic de persoane.

Se cere demisia lui Boris Johnson

În contextul ultimelor abateri ale premierului britanic, opoziția din Parlamentul de la Londra cere demisia lui Johnson. Laburiștii susține că funcția pe care o deține a fost degradată de un comportament neglijent, susținând că atitudinea sa față de pandemie este un record de ”josnicie”.

„Johnson a degradat funcția pe care o deține prin comportamentul său neglijent, însă trivializarea celor peste 127.000 de decese care au survenit în timpul guvernării sale, reprezintă un nou record de josnicie”, au precizat aceștia

De cealaltă parte, Partidul Național Scoțian susține la rândul său că premierul Boris Johnson trebuie neapărat să demisioneze din funcție în cazul în care se va dovedi că declarațiile sale au fost adevărate.

„Îi cerem prea mult premierului să fie empatic și să ne respecte durerea? Acest fapt demonstrează că este nevoie de o investigație urgentă, să înțelegem deciziile pe care le-a luat guvernul”, a transmis o organizație a familiilor victimelor Covid-19, în urma informațiilor apărute în presa britanică.