Vestea momentului pentru pensionari! Dan Vîlceanu anunță creșterea pensiilor cu șase la sută

Dan Vîlceanu a fost întrebat duminică, 24 octombrie, de când vor crește pensiile și cu cât. Astfel, acesta a punctat că pensiile vor crește cu șase la sute, începând de anul viitor.

„De la începutul anului 2022 şi cred că procentul va fi undeva în jur de şase la sută. Sunt întrebat deseori legat de pensii, salarii. Ceea ce pot spune este doar ce prevede legea în vigoare, pentru că bugetul se face pe legea în vigoare.

Legat de alocaţii, există o ordonanţă adoptată la începutul anului care prevede că alocaţia de la 1 ianuarie 2022 să fie 486 lei pentru copiii până la doi ani şi pentru copiii peste doi ani, undeva pe la 243 de lei. Ele vor intra clar de la 1 ianuarie 2022, e o lege în vigoare la 1 ianuarie. La pensii indexarea se face cu rata inflaţiei şi jumătate din salariul mediu brut. Cam undeva pe aici ar însemna”, a declarat Dan Vîlceanu la Prima TV.

Cât cheltuie Vîlceanu pe cumpărături?

De asemenea, acesta a fost întrebat și cât a cheltuit ultima dată la cumpărături. În acest context, Vîlceanu a spus că nu obişnuieşte să facă cumpărături pentru o perioadă mai lungă de timp.

„Fac cumpărături în zona în care locuiesc şi nu merg la cumpărături decât dacă am nevoie de ceva. Nu sunt genul care îşi face cumpărături pentru o perioadă mai lungă, nu mă vedeţi cu coşurile prin supermarket. Nu mănânc mai mult de o dată pe zi şi de obicei spre seară, aşa că nevoile sunt extrem de simple la mine”, a mai spus ministrul interimar al Finanțelor Publice.

Schimbare totală pentru pensii

O hotărâre luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) arată că este necesar Certificatul Verde la intrarea în toate instituțiile. Acest lucru este valabil de luni, 25 octombrie. Decizia implică o schimbare și pentru cei care încasează pensia pe card, dar care vor să o retragă de la sediile CEC.

În acest context, dcnews.ro informează că a contactat CEC Bank pentru a afla ce poate face o persoană care nu deține Certificatul Verde.

„Purtăm în primul rând o responsabilitate față de clienții noștri: să le asigurăm accesul la propriile disponibilități și la propriile economii și să ne ducem la bună îndeplinire obligațiile la care ne-am angajat, ca intermediar financiar. Bineînțeles, respectând toate măsurile de siguranță și protecție ca și până acum”, a informat CEC Bank.