George Simion se opune vehement certificatului verde la locul de muncă: Nu va trece niciodată

Totodată, George Simion a spus și că anumiți parlamentari de la PNL sau PSD au mers marţi să îi salute pe cei care protestau în zona Palatului Parlamentului.

„Ieri ne-am trezit de dimineaţă cu asumarea răspunderii Guvernului Ciucă pe proiectul de certificat verde, lucru care ne-a tulburat profund. (…) Din 8 noiembrie, la fiecare şedinţă a Camerei Deputaţilor, acest proiect, prin votul PNL, USR, PSD şi UDMR este pe ordinea de zi. Faptul că nu s-a dat raport şi nu s-a supus la vot e altceva. Noi am cerut astăzi, şi ieri de altfel, în plenul Camerei Deputaţilor, supunerea acestui proiect de lege la vot şi respingerea lui pentru că am înţeles că nu este agreat”, a declarat George Simion la Antena 3.

AUR cere ca proiectul să fie votat în Parlament

De asemenea, acesta a susţinut că AUR cere ca proiectul să fie votat în Parlament, şi nu adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului pe acest proiect. George Simion este de părere că asumarea răspunderii Guvernului sau trecerea proiectului de lege prin votul Parlamentului nu înseamnă acelaşi lucru.

„Nu este tot aia, pentru că sunt mulţi parlamentari şi de la PSD şi de la PNL care spun clar, tare, răspicat, au fost şi să-i salute pe protestatari azi, că nu vor vota. (…) Domnul Dumitru Flucuş de la PNL, domnul Daniel Ghiţă şi domnul Coarnă de la PSD, de exemplu. Au fost. În acest moment, liderii partidelor nu sunt siguri pe parlamentarii lor că vor vota, pentru că există o presiune mare din judeţe ca să nu voteze acest proiect de lege.

Credeţi-mă, că niciun parlamentar de Suceava sau de Botoşani, unde există o rată de vaccinare de 10%, şi aia la chiuvetă. (…) Nu trece niciodată lege organică pe certificat verde în Parlamentul României, de asta nu au vrut să-l supună la vot cum am cerut noi şi cum au cerut protestatarii din stradă”, a completat George Simion.

Mai apoi, aceasta a fost întrebat dacă are date despre vaccinări fictive și a subliniat că este dispus să îi coopteze în AUR pe parlamentarii care nu susţin certificatul verde COVID la locul de muncă, în cazul în care aceştia vor fi excluşi din formaţiunile din care fac parte.

„Şi ce ar trebui să fac? Să fac un denunţ? Eu nu sunt turnător ca domnii de la USR (…) Îl luăm dacă-l dă afară, nu-l lăsăm pe om fără partid”, a spus George Simion la România Tv.