Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă miercuri la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a răspuns celor mai stringente întrebări legate de subiectele la zi în România. Acesta s-a referit la mai multe teme de actualitate, printre care și cea legată de accidentul în care a fost implicat Ministrul Transporturilor și dacă Lucian Bode este vinovat în vreun fel, în contextul în care șoferul ministrului se pare că este vinovat. Iohannis a spus că din acest accident regretabil trebuie trase două concluzii clare.

„Este regretabil că se întâmpla un accident și de aici putem trage două concluzii clare: prima, că nu e bine să te grăbești și ar trebui să reținem cu toții și doi, se vede nevoia dezvoltării infrastructurii. Partea bună e ca nimeni nu a fost grav rănit. Autoritățile competente vor face investigațiile de rigoare”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Întrebat fiind despre cazul accidentului în care a fost implicat ministrul și cazul mai vechi în care a fost implicat Gabriel Oprea și dacă este oportun ca Lucian Bode să-și dea demisia, Iohannis consideră că cele două spețe nu pot fi comparate.

„Cu greu pot fi comparate aceste două spete. Din informațiile mele încă se cercetează și nu e finalizată speța. În acest accident nu a fost vorba de o coloană și ministrul s-a deplasat cu mașina pusă legal la dispoziție de SPP. Cred că e bine să fie lămurite circumstanțele accidentului. Până nu avem datele nu e bine să speculăm”, a mai adăugat președintele.

Ce a spus premierul despre acest accident

Premierul Ludovic Orban a fost de asemenea întrebat în cursul zilei de astăzi dacă i se pare normal ca un demnitar să se folosească de poziţia pe care o are pentru a se deplasa în maniera în care automobilul în care se afla a circulat.

„Depinde de situaţia în care se găseşte. În ceea ce mă priveşte şi eu când am anumite deplasări care necesită… mai fac apel la posibilitatea de a merge în coloană, dar, mai rar, numai dacă, într-adevăr, există o deplasare unde este o activitate guvernamentală la care trebuie să ajung la timp”, a fost răspunsul oferit de Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a spus că va avea o discuție cu Lucian Bode deoarece nu ştie dacă ministrul Transporturilor avea o urgenţă la momentul producerii accidentului.

„Probabil se întorcea pentru a-şi desfăşura activitatea la minister. Vă spun, n-am avut. O să am o discuţie cu domnul ministru pe tema asta”, a completat Ludovic Orban.

Amintim că, la sfârşitul săptămânii trecute maşina în care se afla Lucian Bode a fost implicată într-un accident rutier în urma căruia ministrul a fost rănit uşor.