Mai mulți senatori și deputați din partea Partidului Mișcarea Populară, partid inventat și condus de Traian Băsescu, au propus un proiect de lege prin care se cere ca sumele folosite pentru subvențiile partidelor să fie direcționași către alocațiile copiilor. Mai precis, pentru dublarea acestora.

„Nu mi se pare normal ca partidele politice să primească subvenție, și sunt subvenții foarte mari, de 181 de milioane de lei pe an din bugetul statului, iar copiii să nu beneficieze de mărirea alocațiilor. Mi se pare că între a mări alocațiile copiilor acum și a susține partidele politice, prioritate o au copiii”, a explicat senatorul Lucian Iliescu, unul dintre inițiatorii proiectului, scrie Fanatik.

„Partidele sunt subvenționate din 2008, iar până în 2020 subvenția a crescut de 31 de ori, pe când alocațiile, în aceeași perioadă, s-au mărit de două ori. Acum ar fi a treia oară”, a spus parlamentarul.

„Urmează să dezbatem proiectul. Acesta urmează să intre în Comisiile de specialitate, cea de muncă, cea juridică. Sunt mai multe comisii care își vor spune părerea pe acest subiect. Nu știu ce sorți de izbândă va avea, dar trebuie ca parlamentarii să transmită un mesaj foarte clar românilor. Nu putem spune că nu avem bani de alocații, dar uite că bani există!”, a mai precizat Iliescu.