După ce a luat o pauză de ani buni, cunoscuta Dana Grecu, mai nou Dana Chera, a anunțat că revine în televiziune la cel mai înalt nivel. Aceasta va prezenta un talk-show la postul de televiziune Etno TV, care are planuri mari să devină generalist, în concurență cu alte canale deja consacrate pe această nișă. Se pare că anul 2022 aduce o revenire spectaculoasă pe micile ecrane.

Dana Grecu revine în televiziune

Devenită extrem de cunoscută în trustul Antenelor, ea nu s-a mai întors la TV după ce a luat o pauză pentru a da naștere unui copil. Pagina de Media a transmis joi seară că Dana Chera va prezenta emisiuni la Etno TV, în prezent un post de muzică populară care se va transforma într-un canal generalist şi va avea şi o componentă informativă după cum s-a aflat încă de la finalul anului trecut.

Astfel, vedeta de televiziune va modera talk-show de seară de două ori pe săptămână şi un program de weekend, o emisiune privind bunăstarea oamenilor.

”Talk-showul va fi unul social, politic, de prime-time. Va fi difuzat între orele 20.00 şi 22.00, de două ori pe săptămână. Celălalt program este un proiect de suflet. O emisiune de weekend, care se va ocupa de wellbeing, dar adaptată, evident, publicului Etno TV. O emisiune care ne va învăţa cum să trecem peste greutăţile vieţii, dar să rămânem zdraveni la cap şi sufleteşte. O emisiune despre tainele minţii, dar despre suflet 100%”, a explicat Dana Chera într-un interviu pentru Pagina de Media.

Etno TV devine post de televiziune generalist

Etno TV se transformă în acest an, după ce până acum a fost recunoscut exclusiv pentru muzică populară. Totuși, se pare că publicul țintă este unul pretabil și pentru știri și informare, după cum spune chiar Dana Chera.

”Oricine aude Etno pune egal cu muzica populară. Pentru cine vrea să citească doar titlul, pare o nebunie. Dar am încercat să înţeleg, iar lucrurile sunt foarte logice: publicul care simpatizează Etno TV este “alergat” de posturile de ştiri. Este un public care votează, care vrea să fie infomrat, care îngroaşă rândurile la plata taxelor. Mai mult, este un public relaxat, nu este un public înverşunat, şi eu abia aştept să mâ întâlnesc cu el. Nu i-aş spune un public bătrân, nici publicul doar unei generaţii. Pentru că sunt şi mulţi tineri care ascultă muzică populară şi care se regăsesc în tradiţii şi în portul popular. Niciun om politic, nimeni nu poate judeca un public după muzica pe care o ascultă.”, a mai explicat aceasta într-un interviu.

În anul 2018, Dana Grecu (actuală Chera) a plecat de la Antena 3, acolo unde prezenta emisiunea ”Adevăruri ascunse”, doarece urma să intre în concediu de maternitate.