Bill Gates este optimist în privința unui tratament pentru COVID-19, după cum a relatat într-un interviu pentru Business Insider. În interviu acesta spune că, în opinia sa, nu vom scăpa așa curând de noul coronavirus, iar populația lumii va trebui să mai aștepte încă cel puțin un an până ce pandemia va fi ținută sub control.

„Inovațiile în ceea ce privește diagnosticarea, noile metode de tratament și vaccinurile sunt de-a dreptul impresionante. Și asta ma face să cred, că pentru țările bogate, am putea, în mare, să punem capăt pandemiei până la finalul anului 2021, și, până la finalul anului 2022, pentru țările aflate în curs de dezvoltare”, a explicat Bill Gates.

Vaccinul trebuie distribuit în toată lumea

Acesta a punctat faptul că ar putea fi periculoasă lupta dintre Rusia și China în a scoate pe piață un vaccin cât mai repede, pentru că dozele ar putea fi administrate oamenilor înainte de o testare amănunțită.

Cu toate acestea, Bill Gates este încrezător în oamenii de știință și capacitatea acestora de a dezvolta un vaccin „foarte eficient şi foarte sigur”, datorită faptului că, la nivel mondial, se află multe în lucru – peste 160 de vaccinuri. Acesta este de părere că cele mai bune vaccinuri trebuie distribuite în toată lumea, altfel pandemia de COVID-19 va reveni constant.