Unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii este de părere că o nouă criză, mult mai mare decât cea de acum va lovi omenirea. Potrivit lui, peste câteva decenii schimbările climatice vor face ravagii la nivel mondial.

Bill Gates a mai notat pe site-ul propriu, gatesnotes.com, că trebuie să se acționeze imediat însă este foarte greu să te preocupi de o problemă din viitor în condițiile pandemice actuale.

”Chiar dacă lumea muncește să oprească noul coronavirus și să înceapă să-și revină din pandemie, avem nevoie, de asemenea, să acționăm acum pentru a evita un dezastru climatic, prin construirea și dezvoltarea inovațiilor care ne vor ajuta să eliminăm emisiile de gaze cu efect de seră” precizează Bill Gates.

Schimbările climatice vor fi mortale

Omul de afaceri a mai notat că la nivelul anilor 2060 schimbările climatice ar putea fi la fel de mortale precum coronavirusul. Mai mult decât atât, în 2100, Bill Gates prevede că schimbările climatice vor fi de cinci ori mai mortale. În plus, acesta a vorbit și de criza economică provocată de schimbările climatice.

”În următorii 10-20 de ani, daunele economice generate de schimbările climatice vor fi la fel de rele ca și cum am avea pandemie de COVID-19 la fiecare 10 ani. Și, până la finalul secolului, va fi mult mai rău dacă lumea rămâne la actualele emisii de carbon”, notează Bill Gates.

Trebuie să fim pregătiți

Acesta a mai scris că este important să fim pregătiți și să învățăm din actuala criză pentru a preveni cel mai său rezultat posibil.

”Punctul cheie nu este că schimbările climatice pot fi dezastruoase, ci este că, dacă învățăm lecțiile COVID-19, putem aborda schimbările climatice mai informați cu privire la consecințele inacțiunii și mai pregătiți să salvăm vieți și să prevenim cel mai rău rezultat posibil. Criza globală curentă ne poate oferi informații despre răspunsul nostru la următoarea criză” mai subliniază el.