Compania americană Bechtel a fost amendată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj cu 10.000 de lei pentru că nu a pus la dispoziţie documente necesare anchetei în cazul unui muncitor care a murit pe şantierul Autostrăzii Transilvania. Bechtel are la dispoziţie 15 zile pentru a constesta amenda.

„Amenda de 10.000 de lei a fost aplicată pentru nepunerea la dispoziţie a unor acte necesare anchetei în cazul angajatului Bechtel care a decedat pe şantierul Autostrăzii Transilvania, în urma unui accident de muncă. Sancţiunea poate fi contestată în 15 zile”, au afirmat sursele citate. Şeful ITM Cluj, Emilian Roşca, a declarat, marţi, că nu poate infirma, nici confirma aplicarea amenzii, spunând că ancheta este în desfăşurare. Reprezentanţii Bechtel nu au putut fi contactaţi.

Două accidente mortale la începutul lunii octombrie

Un angajat al companiei Bechtel care lucra la montarea unor borduri la un viaduct pe şantierul Autostrăzii Transilvania a murit, la începutul lunii octombrie, după ce a căzut de la o înălţime de peste 20 de metri. Colegii lui au sesizat Serviciul 112, iar un echipaj SMURD sosit la faţa locului a încercat timp de peste 40 de minute să îl resusciteze, însă fără succes. Muncitorul avea 47 de ani.

Un alt accident de muncă mortal a avut loc în aceeaşi zi, când un alt muncitor care lucra la un pod în zona Crăieşti a căzut de la o înălţime de şapte metri. Acesta a fost transportat de urgenţă la spital, unde a decedat în cursul nopţii. Muncitorul avea 44 de ani şi lucra la o firmă subcontractantă a Bechtel.

Ancheta ITM Cluj şi anchetele interne declanşate în acest caz de Bechtel şi de sindicatul angajaţilor companiei sunt în derulare.

SURSA: Mediafax