Gigi Becali are în plan să construiască în Băile Olăneşti o mănăstire pentru bărbaţi şi o alta pentru femei.

Acesta a declarat presei că una dintre ele va respecta canoanele de pe Muntele Athos, unde femeilor le este interzis, însă Arhiepiscopia Râmnicului susține că această restricție nu va fi stabilită de către acesta.

Nu Becali este cel care decide

Arhiepiscopia Râmnicului spune că lui Becali i s-a dat voie să construiască o mănăstire în judeţul Vâlcea, dar susţine că nu el este cel care decide dacă va restricționa accesul femeilor. Ca să ridice lăcașul de cult, potrivit Primăriei Olăneşti, Becali a cumpărat anul trecut peste 20 de hectare de fâneţe şi în jur de 10 hectare de pădure.

„În ceea ce priveşte autoritatea publică locală, a depus documentaţia pentru obţinerea unui PUZ, o solicitare, pentru certificatul de urbanism. Noi i-am cerut să obţină nişte avize, printre care planul urbanistic zonal, prin care va introduce în intravilan o parte din suprafaţa de teren deţinută, cea pe care urmează să construiască. Deocamdată, nu este detaliat ce anume urmează să construiască. După introducerea în intravilan se va adopta o hotărâre de Consiliu Local pentru aprobarea PUZ-ului şi ulterior va avea documentaţia pentru a construi”, a povestit primarul Sorin Vasilache.

Sorin Vasilache nu știe nimic despre o astfel de construcție

Sorin Vasilache afirmă că nu ştie nimic despre o astfel de construcţie: „Ce-mi spuneţi dumneavoastră nu prea este în regulă. Eu ştiu doar că a făcut nişte modernizări la drum şi la stână – amplasamentele, că a adus materiale şi urmează să se apuce de construcţie când îşi obţine autorizaţia, că altfel nu e legal. O să trimit acolo, să constate ce s-a întâmplat”, a precizat el.

„Am înţeles că are nişte preoţi, călugări veniţi aici, care se ocupă de lucrare. Există o construcţie deja acolo, este făcută temelia, înţeleg că aşteaptă să iasă actele. Un fel de troiţă, dar eu nu am văzut-o. E făcută pe un postament de piatră, o construcţie din lemn”, a declarat părintele paroh Emilian Groşenoiu.