Medicii din România, luați cu asalt de numărul contaminărilor

Beatrice Mahler a explicat sâmbătă, 13 martie, că a fost surprinsă de rapiditatea cu care s-a umplut secția de COVID a institutului „Marius Nasta”

„Ultimele zile au însemnat o creştere a numărului de cazuri şi, dacă în luna februarie speram că lucrurile vor merge spre bine şi că această primă parte a lunii martie va fi mai liniştită, să ne bucurăm de mărţişor şi de aceste zile de primăvară altfel, din păcate acum numărul de pacienţi, formele pe care le avem, ne-au surprins”, a declarat Beatrice Mahler pentru Digi24.

Rapiditatea cu care s-a umplut secţia

„Pe mine, personal, m-a surprins rapiditatea cu care s-a umplut secţia, adică în trei zile practic secţia a fost plină şi asta este extrem de impactant pentru că speram să fie mai bine şi acum trebuie să ne repoziţionăm şi să ne gândim că, încă o perioadă, trebuie să ne reaşezăm în locul în care am fost în tot acest an şi să respectăm regulile”, a adăugat managerul institutului „Marius Nasta”.

De asemenea, aceasta a dezvăluit că pacientul care a impresionat-o cel mai mult în pandemie a fost o femeie care a născut prematur, a fost adusă de la maternitate pentru a fi tratată de COVID-19, însă nu a supravieţuit.

Medicul a subliniat și că speră ca de Sărbătorile Pascale din acest an situaţia să fie mai relaxată, deoarece „românii au dovedit de fiecare dată, când li s-a cerut să respecte regulile că pot face asta şi au făcut-o într-un mod care poate fi dat exemplu de bune practici”.

Aceasta a dat drept exemplu faptul că în România nu au fost revolte de stradă din cauza restricţiilor, dar şi mobilizarea pentru vaccinarea anti-COVID.