Banca Comercială Română (BCR) reduce dobânzile, începând de astăzi, atât la credite cât şi la depozite, urmarea directă a deciziei BNR de scădere a dobânzii de politică monetară.

„Noile dobânzi vor fi aplicate creditelor nou acordate precum şi, în cazul celor cu dobândă variabilă, creditelor aflate în sold”, se spune într-un comunicat al băncii.

La împrumuturile în lei pentru clienţii corporativi dobânzile scad cu până la 3 puncte procentuale, în funcţie de tipul de dobândă ataşat (dobândă fixă, variabilă sau legată de indicele ROBOR), scadenţă (termen scurt, mediu şi lung) şi profilul de risc al clientului. La creditele în valută nivelul dobânzilor rămâne nemodificat.

Totodată, BCR a modificat în scădere şi nivelul dobânzilor la depozite şi conturi de economii. Pentru persoane juridice, scăderea este cu până la 0,5 puncte procentuale la depozitele standard în lei şi EUR şi la contul IDEAL BCR.

Pentru contul BCR IDEAL Micro, dobânzile scad cu până la 1 p.p. la lei şi 0,5 p.p. la euro, pe tranşe valorice.

Pentru persoane fizice, la depozitele în lei cu dobândă fixă, scăderea este între 0,25 puncte procentuale şi 1,75 puncte procentuale, în funcţie de suma economisită, iar la depozitele în euro dobânda va avea o scădere maximă de 1 punct procentual. Şi la contul de economii Maxicont BCR dobânda va fi redusă cu un procent la lei şi cu 0,5 p.p.-0,75p.p. (în funcţie de suma economisită) la euro.

Noile rate ale dobânzilor vor fi aplicabile atât depozitelor nou deschise, cât şi celor prelungite automat începând cu 1 iulie.

SURSA: BCR