Patru bombardiere B-52 s-au desfășurat la baza aeriană Morón, Spania, pe 17 mai, pentru desfășurarea unui grup de lucru cu bombardiere, făcând din Europa a treia zonă de operațiuni în care operează Stratofortresses.

Adevăratul motiv pentru care este folosit bombardierul

Acestea au decolat de la Baza Aeriană Moron din Spania și au zburat peste Mediterană, nordul Italiei, Marea Adriatică, Croația, Ungaria, România.

În timpul misiunii extinse, bombardierele s-au integrat cu personalul norvegian al controlorului de zbor al terminalului comun în regiunea nordică, apoi prin Cercul Polar și în nordul Pacificului pentru a sprijini Comandamentul Indo-Pacific al SUA, a informat Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA.

Misiunile bombardierelor au ca scop asigurarea, de către aliați și partenerii lor, că Forțele Aeriene sunt gata să răspundă rapid la orice situație de urgență, a precizat Comandamentul.

Adevărul despre misiune

Misiunea a necesitat realimentare aeriană de anvergură, cu cisterne zburătoare conectate la bombardiere. Arctica și Pacificul de Vest sunt regiuni cu o importanță crescândă în competiția dintre SUA, Rusia și China.

Forțele aeriene au mai anunțat că bombardierele strategice au îndeplinit mai multe misiuni de integrare cu țările aliate și partenere în timp ce operau din afara Spaniei, în ultima lună.

În plus, aeronavele americane au susținut instruirea în operațiuni speciale cu controlori de atac comunei din Canada, Letonia și Lituania.

„Viteza, flexibilitatea și disponibilitatea bombardierelor noastre strategice joacă un rol critic în capacitatea de a descuraja potențialii adversari și de a semnaliza sprijinul nostru pentru aliații și partenerii noștri”, a declarat șeful STRATCOM, amiralul Charles A. Richard.

Strategia Pentagonului din ultimii ani a început să se orienteze către Orientul Mijlociu și spre Pacific, unde armata Chinei se dezvoltă constant.