Fostul preşedinte Traian Băsescu a ţinut să-i dea replica vicepreşedintelui ALDE, Ovidiu Silaghi, în direct în emisiunea lui Cozmin Guşă de pe Realitatea TV. Băsescu spune că actualul candidat la preşedinţie susţinut de ALDE, independentul Mircea Diaconu, era executantul lui Iulian Vlad, fostul şef al Securităţii, la Revoluţie, scrie dcnews.ro.

„Domnul Silaghi, lăsați-o moartă cu Securitatea. Vă aduc aminte că al dumneavoastră candidat primea ordine de la Iulian Vlad la Revoluție să meargă să-l aducă pe Ion Iliescu și Corneliu Mănescu să vină să confiște Revoluția. Deci avea comportament de subordonat față de Iulian Vlad”, a declarat Traian Băsescu.

„Domnule Silaghi, Mircea Diaconu era executantul lui Iulian Vlad la Revoluție, iar eu am condamnat comunismul. Am zis că este un regim ilegitim și criminal. Diaconu îi aducea pe Iliescu și Mănescu să vină să confiște Revoluția”, a mai precizat fostul şef al statului.

Traian Băsescu a criticat, din nou, dorinţa multora de a-l implica în campanie, deşi el nu mai candidează la prezidenţiale.

„Mi se pare incorect să fiu subiect de discuție, atâta timp cât nu candidez la prezidențiale!”, a spus Băsescu.