După ce premierul Ludovic Orban a anunţat că se va izola la Vila Lac 1, la fel şi membrii Guvernului şi senatorii PNL, din cauza depistării cu coronavirus a unui senator PNL din Constanţa, fostul preşedinte al României Traian Băsescu a făcut o serie de declaraţii.

Întrebat cum mai poate fi condusă ţara în aceste condiţii, Băsescu a declarat: „Poate fi condusă, nu izolează nimeni nici capul, nici gura. Mi se pare că intrarea în izolarea a intregului Guvern este exagerată. Preşedintele este oricum ca şi izolat, nu este o problemă. Am avut un fericit care i-a fericit pe ceilalţi. Eu cred că suntem într-o situaţie absolut caragielească. Dacă Orban este in situaţia de a fi izolat, Iohannis ar trebui să desemneze un premier competent.”

Domnul Preşedinte nu vrea să fie fluierat de cei care vor intra în carantină

Traian Băsescu crede că actualul şef al statului ar trebui să decreteze starea de urgenţă cât mai repede şi să nu se mai gândească la cei care-l vor fluiera după ce vor fi băgaţi în carantină.

„Este obligatoriu introdusă starea de urgenţă. Domnul Preşedinte nu vrea să fie fluierat de cei care vor intra în carantină. Autorităţile de la noi trebuie să declare stare de urgenţă ca să poată să carantineze, nu să izoleze”, a declarat europarlamentarul PMP pentru România TV.

Dacă Iohannis are nevoie de un premier, mă poate contacta

Traian Băsescu a vorbit şi despre cum l-a afectat pe el personal pandemia de coronavirus. Fostul preşedinte spune că nu se află în auto-izolare şi încearcă să se întâlnească în această perioadă doar cu membrii familiei. În plus, Băsescu a avut şi un mesaj direct pentru Klaus Iohannis.

„Mă duc numai la familie în vizită. Încerc să mă vad numai cu familia, nu sunt izolat şi nu vreau să o fac deocamdată. Nu vin dintr-un loc suspect. Dacă Iohannis are nevoie de un premier, mă poate contacta”, a declarat fostul preşedinte al României.