Traian Băsescu a atacat furibund atacă DNA. Fostul președinte a susținut că procurorii DNA ar fi ținut deschise dosare cu magistraţi pentru pretinsa vulnerabilizare a acestora. Intervenția acestuia a fost la România TV.

“Atacul la magistraţi este incorect. Este incorect pentru că ministrul Justiției trebuia să vadă ce a putut să facă DNA-ul. Această Secție care are doar 7 procurori a făcut 2 rechizitorii. Dar nu spune nimeni ca a închis 600 de dosare. Ca sa închizi un dosar trebuie sa analizez tot ce e in el. Sa verifici si sa faci un referat.

Ei, aceste șase sute de dosare stăteau in sertarele DNA. DNA îl tine pe domnul judecător cu dosarul deschis. Judecătorul știa că are un dosar la DNA.

Astfel când veneau la ei un dosar prost făcut putini îndrăzneau sa nu se conformeze pentru ca știau ca exista un dosar neînchis”, a spus Băsescu.

Băsescu: Miza e una singură

Traian Băsescu a arătat că la Secție Specială au fost închise 600 de dosare. De asemenea, a trimis doua rechizitorii au acces si cetățenii.

“Daca ei constata ca in instanță nu se da drept la apărare, sau alte chestiuni ce ţin de justițiabil, se pot adresa acestei Secții. Este greu pentru USR care până au ajuns la guvernau strigau ticăloșii, iată acum au ajuns ei ticăloși. Ei reprezintă o stângă ce vrea sa spună ca nu e comunista dar e neo-marxista”, a punctat fostul președinte .

“Miza e una singură. Revenirea la DNA a autorității si a discreționarismului prezentat fata de judecători. Ținta e readucerea judecătorilor sub un oarecare control nedeclarat al DNA. Știți ca atunci când ti se face o plângere ti se deschide un dosar penal. Nimănui nu ii este confortabil sa știe ca are un dosar deschis la DNA. Si ii filmam pe judecători când ii chemam la DNA.’, a explicat Băsescu.

FOTO: INQUAM/Octav Ganea