Traian Băsescu a susținut în fața instanței că ofițerul de informații l-a pus să semneze cele două note informative depuse de CNSAS în instanță. Fostul președinte a menționat însă că nu a știut „că Serviciul de Contrainformații Militare era Securitate”.

Fostul șef al statului a menționat că niciodată nu a știut că am avut un nume conspirativ.

„Colonelul mi-a dat să semnez ca Petrov. Nu am știut că Serviciul de Contrainformații Militare era Securitate, am crezut că e un serviciu al Ministerului Apărării Naționale”, a spus Traian Băsescu în sala de judecată, conform Realitatea TV.

Băsescu a explicat că în primul an de studenție Institutul de Marină din Constanța era civil, după care a fost reorganizat și a devenit militar, motiv pentru care nu putea să nu răspundă atunci când era chemat la ofițerul de Contrainformații.

Liderul PMP a subliniat că o minciună mi-ar fi fost fatală dacă domnul colonel știa ceva.

„Mă obliga legea să răspund. Riscul era să fiu dat afară.  Nu-mi puteam asuma riscul de a se lua din nou sancțiuni, mai aveam un an și terminam”, a mai explicat Băsescu.

Potrivit acestuia, studenții din secția lui, secția civilă, nu aveau interdicția de a avea relații cu străinii, motiv pentru care nu consideră că și-a „turnat” colegii.