Vești extrem de importante pentru mii de români. În plină pandemie de coronavirus, premierul Ludovic Orban a dezvăluit că în cazul în care se vor suspenda cursurile, , părinţii vor primi 75% din salariu, pentru a putea sta acasă cu copiii.

Bani de la stat pentru acești români!

Prim-ministrul Ludovic Orban a dat vești extrem de importante. În situaţia în care într-o şcoală vor fi suspendate cursurile din cauza COVID-19, un părinte va primi 75% din salariu, să stea acasă cu copilul.

„Dacă apare un caz într-o clasă, automat 14 zile se suspendă cursurile în clasa respectivă, se face anchetă epidemiologică. (…) Dacă apar mai multe cazuri, poate 3-5 cazuri într-o şcoală, se pot suspenda cursurile în şcoala respectivă, pe o perioadă de 14 zile.

Pentru asta, noi am prevăzut un act normativ, pe care l-am avut deja în dezbaterea guvernului, prin care am stabilit să acordăm ajutorul care a fost dat în perioada stării de urgenţă, 75% din salariu, pentru un părinte, ca să stea, pe perioada în care sunt suspendate cursurile, cu copilul acasă. Deja ne-am gândit la această variantă”, a declarat Ludovic Orban, conform Digi24.

Premierul a spus că probabil va mai creşte numărul cazurilor de coronavirus la copii, care şi până acum, înainte de începerea şcoli, înregistrau un procent semnificativ.

„Trebuie să spunem oamenilor, ca să fie pregătiţi. Dintre românii care s-au îmbolnăvit, procentul elevilor de vârstă şcolară care s-au îmbolnăvit este de 6,3%, fără să fie şcoală. A existat o răspândire a virusului şi pe această categorie de vârstă, în populaţia şcolară. Sigur că riscurile sunt foarte mici”, a adăugat premierul.

Școala va începe în acest an la mijlocul lunii septembrie. Guvernul a alocat deja aproape 200 de milioane de euro către autoritățile locale pentru ca anul școlar să înceapă în cele mai bune coniții, chiar dacă România este lovită crunt de pandemia de COVID-19.