Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a vorbit despre respingerea cererii de eliberare condiționată depusă de acesta și respinsă de magistrați.

Mai exact, aceasta susține că nu știe motivele pentru care judecătorii au luat o astfel de decizie, motivarea urmând să fie primită atunci când va fi redactată de instanță. Totuși, avocata susține că respingerea cererii a lăsat-o cu un semn de întrebare, în contextul în care, penitenciarul i-a dat aviz favorabil lui Liviu Dragnea.

„În acest moment nu știu motivele, pentru că urmează să primim motivarea, când o va redacta instanța. Cert este un singur lucru: respingerea ca neîntemeiată mi s-a părut cu semn de întrebare. Având în vedere că domnul Dragnea a primit de la penitenciar un aviz favorabil în care se menționează foarte clar faptul că dânsul a avut o atitudine pozitivă, a participat la toate activitățile lucrative și educaționale la care putea participa și a muncit, în limita în care i-a permis penitenciarul, cred că e un pic ciudat”, a spus avocata acestuia.

Totodată, ea a mai adăugat că din punctul ei de vedere, cererea trebuia admisă, având în vedere faptul că Liviu Dragnea a îndeplinit pedeapsa pe care trebuia să o execute.

”Liviu Dragnea nu a înțeles absolut nimic”

”Din punctul meu de vedere, această cerere trebuia admisă, pentru că dânsul a îndeplinit acea fracție din pedeapsa pe care trebuia să o execute, știți foarte bine că am câștigat, tot urmare a unei hotărâri pronunțate de Judecătoria Sectorului 5 prin care i-au fost recunoscute zilele pe care trebuia să le muncească, dar pe care nu le-a muncit pentru că penitenciarul nu i-a permis”, a mai spus avocata Flavia Teodosiu.

În același timp, avocata a vorbit și despre ultimul cuvânt al lui Liviu Dragnea, care a fost văzut de procurori ca un ”speech politic”, aceștia susținând că fostul lider PSD nu a înțeles absolut nimic din perioada detenției.

„A spus că apreciază că a săvârșit în penitenciar în acest moment o parte din acea pedeapsă pe care primit-o, că i se pare, cel puțin în acest moment, că îndeplinește toate condițiile, așa cum rezultă din ceea ce a spus penitenciarul și a solicitat să-i fie admisă cererea.

Pe de altă parte, înainte ca domnul Dragnea să aibă ultimult cuvânt, procurorul a susținut că dânsul nu a înțeles absolut nimic și că are un speech politic”, a adăugat avocata.