,,Dragnea subordonează politic BNR! În primul rând trebuie să nu uitam : PSD+ALDE mint , mint, mint. De doi ani de zile spun că nu introduc taxe și de doi ani de zile introduc taxe și accize. Dar fac mai mult de atât. Acum dau asaltul final la BNR!

Taxa pe activele financiare ale bancilor are un singur scop- să subordoneze politic BNR! Dragnea, Valcov, Teodorovici nu țintesc sistemul bancar. Ei vor să pună botniță BNR. Puteau foarte ușor să taxeze activele. Dar au legat taxa de nivelul ROBOR cu un scop clar. Cei trei analfabeți economici vor să anuleze deciziile de politică monetară.

BNR are trei dobanzi cu care lucrează: rata de depozit = 1.5% < rata de politică monetară =2.5% < rata lombard 3.5%.Plafonul impus de PSD+ALDE pentru ROBOR este de 2%. Sub nivelul dobânzii de politică monetară. Nu intru aici în detalii. Cei trei analfabeți economici cred că plafonând ROBOR la 2%, nu va conta cât va crește dobânda de politică monetară în viitor. Și mai simplu, vor să bage sub preș dezastrul din economie. Eu nu cred că sunt atat de proști încât să nu știe că nu poți să controlezi piața. Încerci să controlezi o piață reglementată și apare alta nereglementata.

Ținta este independența BNR. Iar în aceste zile asistăm la al doilea val dintr-un plan pus la punct înca din 2016 de subordonare politică a BNR!”, a scris,  luni, Florin Cîţu, senator din partea PNL, pe pagina sa de Facebook.