Avertisment pentru investitorii în criptoactive, din partea unui analist specializat în domeniul monedelor virtuale.

Vom continua să vedem minime și maxime mai mari pentru criptoactive, avertizează specialistul, vorbind despre un regres care vine după maximele istorice ale cotațiilor.

Avertisment pentru investitorii în criptoactive: Se intră într-o etapă de corecție

Criptoactivele intră într-o etapă de corecție, susține Simon Peters, analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Bitcoin, ethereum și alte criptoactive intră într-o etapă de corecție acum, după ce au scăzut cu peste 20% față de maximele de preț, în majoritatea cazurilor.

Scăderea este determinată de o serie de factori; evaluările au fost la sau aproape de maximele istorice la începutul acestei luni, deci vor exista în mod natural retrageri de profit, în timp ce vedem, de asemenea, o vânzare generală a activelor de risc – cum ar fi acțiunile de tehnologie – pe măsură ce economiile încep să se deblocheze după pandemie iar investitorii se tem de creșterea potențială a ratei dobânzilor și de o inflație mai mare.

Cu toate acestea, pentru multe criptoactive precum bitcoin și ethereum, povestea rămâne neschimbată pe termen lung.

”Ne așteptăm să vedem cumpărătorii revenind la bitcoin”

Această clasă de active emergente continuă să revoluționeze multe aspecte ale serviciilor financiare și, deși nimic nu urcă în linie dreaptă, fundamentele pe termen lung pentru criptoactive rămân la fel de solide ca oricând.

Într-adevăr, ne așteptăm să vedem cumpărătorii revenind la bitcoin, ethereum și alte active digitale în următoarele săptămâni pentru a profita de prețuri mai mici.

Mai mult, vom continua să vedem minime și maxime mai mari pentru criptoactive, pe măsură ce mai mulți investitori includ această clasă de active în portofolii și nu ne așteptăm ca această tendință să se schimbe.”, arată analistul.

Platformă pentru cei interesați de investiții

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent.

Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto, reprezentând o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții.

Oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Sursă foto: Dreamstime.