Tudorel Toader a decis, cu câteva zile în urmă, să nu mai accepte acreditarea unuia dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de la Pro TV. Este vorba de Ovidiu Oanță care a spus atunci pe contul de său de socializare exact ce s-a întâmplat. “Ministerul Justitiei refuza nejustificat sa ma mai acrediteze dupa ce in repetate randuri Tudorel Toader mi-a spus ca imi va interzice accesul in minister, revoltat de intrebarile mele deranjante!”, a comentat Ovidiu Oanță pe Facebook. Același lucru l-a pățit și colega sa de la Realitatea TV, Ionela Arcanu.
Față de toată această situație a luat poziție Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). Aceasta i-a dat un avertisment dur ministrului Justiţiei Tudorel Toader.

Vezi și Tudorel Toader elimină jurnaliștii incomozi. Prima victimă: un cunoscut ziarist PRO TV

„Decizia ministrului Justiţiei de a nu reînnoi acreditările jurnaliştilor de la Pro TV şi Realitatea TV din cauza întrebărilor sau stirilor critice este o restricţie de neacceptat a libertăţii presei. Acordarea acreditărilor nu poate fi folosită ca un instrument de control asupra conţinutului sau ca o sancţiune aplicată jurnaliştilor” se spune în mesajul postat pe contul de twitter al OSCE.

Citește și Evenimentul Zilei și Capital protestează față de atacul lui Tudorel Toader asupra libertății de expresie

Tudorel Toader s-a supărat pe cei doi jurnaliști și i-a amenințat, într-o declarație de presă că le va retrage acreditările dacă aceștia continuă să îi pună întrebări.
la acel moment, Ovidiu Oanță l-a întrebat pe ministru ce notă și-ar da. Redăm integral amenințarea lansată de Tudorel Toader:
Reporter: Ce notă v-aţi da, domnule ministru, şi ce notă credeţi că v-ar da societatea?
Tudorel Toader: Vă promit următorul lucru: am pe masă solicitarile de reacreditare, în masura în care nu daţi curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit voi acţiona în consecinţă, va rog aşadar să respectaţi.
Reporter: Aţi promis la începutul mandatului că faceţi conferinţe săptămânale.
Tudorel Toader: Vă rog să respectaţi.
Reporter: Ar trebui să avem ocazia să punem întrebări.
Tudorel Toader: Ştiu.