Sancționăm public derapajul ministrului de Justiție Tudorel Toader, care prin inițiativa de a refuza acreditările anumitor jurnaliști face primii pași pe un drum primejdios, cu un singur sens, și care nu are nimic în comun cu drepturile și libertățile garantate de un sistem democratic.

„Vreau să vă spun că Evenimentul Zilei și Capital au elaborat o poziție publică prin care protestatăm la adresa acțiunilor minisistrului Justiției. Este incalificabil ce a făcut (Tudorel Toader n. red.) și cred că gesturile astea trebuie sancționate,” a declarat Dan Andronic pentru România TV.

După inflamarea subiectului în spațiul public, Tudorel Toader a venit cu noi explicații pentru gestul revoltător, susținând că în documentele de acreditare la Ministerul Justiţiei există o clauză prin care se prevede „mă angajez să respect regulile de conduită”.

”În documentele de acreditare la MJ, există o clauză prin care se prevede „mă angajez să respect regulile de conduită”. În repetate rânduri, am făcut apel pentru respectarea respectivei clauze!” a scris, vineri, ministrul Justiţiei pe Facebook.

În reacție la gestul sfidător al Ministerului Justiției, mai mulți jurnaliști s-au solidarizat Ovidiu Oanță și Ionela Arcanu.

Astfel, jurnalistul Radu Tudor declară că „Un politican european nu face așa ceva. Penibilul nu poate fi explicat. Presa trebuie să fie solidară.”

De asemenea, și jurnalistul Victor Ciutacu critică vehement acțiunea ministrului Justiției.

„Domnul Toader își forțează norocul. Face tot felul de gestuiri din astea poate îl dă afară dictatorul cu mustață. Gestul ministrului în sine, nu trebuie să îți placă de Arcanu și de Oanță, postul ala de televiziune a acreditat niște oameni, pace bună”, susține jurnalistul Ciutacu.