Avarii în București! Mai multe imobile au rămas fără apă caldă

Furnizarea apei calde a fost sistată, joi, pentru circa 800 de blocuri pentru remedierea unor avarii în sistemul de termoficare, potrivit unui comunicat al Termoenergetica.

Potrivit Termoenergetica, blocurile care au rămas fără apă caldă sunt:

  • 177 de blocuri din sectorul 1, până la ora 21,00, având în vedere lucrările ce se efectuează pe Conducta Magistralei DN 800, în porţiunea cuprinsă între Calea Floreasca şi Nicolae Caramfil;
  • 267 de blocuri şi Complexul Studenţesc Regie din Sectorul 6, până sâmbătă, ora 14,00, pentru că se fac lucrări la Conducta DN 500, în porţiunea cuprinsă între Calea Giuleşti, Şoseaua Orhideea, Calea Crângaşi şi Şoseaua Constructorilor;
  • 347 de blocuri din sectoarele 1 şi 6 până sâmbătă, ora 24,00, deoarece se lucrează la Conducta DN 800, pe Bulevardul Geniului (între Şoseaua Cotroceni şi Bulevardul Drumul Taberei).

Sectorul 1, fără apă caldă

Termoenergetica precizează că furnizarea apei calde pentru consumatorii din Sectorul 1 va fi oprită, având în vedere amplasarea acestora în cadrul reţelei, precum şi faptul că CET Griviţa nu a reluat furnizarea agentului termic după finalizarea perioadei de revizie.

Lucrările sunt esenţiale pentru pregătirea sistemului de termoficare şi funcţionarea acestuia în condiţii de siguranţă în sezonul viitor de încălzire. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, a adăugat Termoenergetica.

Avarie după avarie

Sute de mii de bucureșteni din 3 sectoare ale Capitalei au rămas de luni noapte fără apă caldă, din cauza unei avarii. Compania Termoenergetica a promis că va încerca să remedieze problema apăruta la magistrala 3 până vineri dimineață.

Primarul Nicușor Dan a anunțat marți că a încheiat licitațiile pentru reabilitarea a 40 de kilometri de rețea de conducte de termoficare.

Directorul Teroenergetica monitorizează lucrările din 10 șantiere deschise peste tot în București. Dă asigurări că doar pentru magistrala 3 lucrează cu echipe de câteva zeci de angajați că să deblocheze cât mai repede situația.

”Echipele sunt mobilizate, se verifică în teren, acolo unde sunt spărturi se repara astfel încât parametrii să fie din ce în ce mai buni. La intrarea în CET, țevile sunt groase, așa cum de la inimă pornesc artere, tot așa este și sistemul nostru și încercăm să rezolvăm până în iarnă aceste puncte critice”, declară Claudiu Crețu, directorul Termoenergetică, potrivit stirileprotv.ro.

Sursa foto: Dreamstime