AUR este foarte aproape de a deveni o forţă politică majoră în România. Cel puţin asta susţine un cunoscut politolog care avansează şi cifre incredibile. Formaţiunea intrată în premieră în Parlament la finalul anului 2020 are un potenţial de creştere de până la 30%.

AUR va deveni o forţă

Sondajele de opinie îi ridică extrem de mult pe cei de la AUR. Potrivit celui mai recent sondaj INSCOP, AUR se află pe locul 3 în opţiunile de vot ale românilor. Culmea e că are şi are potenţialul de a lua aproape o treime din voturi, susţine politologul Remus Ştefureac.

Politologul Remus Ştefureac, directorul INSCOP și coordonatorul grupului de analiză Strategic Thinking, a făcut o analiză la zi a  scenei politice româneşti în acest moment.

“AUR a ajuns pe locul 3, iar un 15-17% nu e deloc surprinzător, dată fiind vizibilitatea pe care a avut-o”, spune Remus Ştefureac. “Potenţialul maxim al acestui partid, dacă analizăm raportarea românilor la temele esenţiale ale AUR sugerează acelaşi bazin care se duce de la 25 la 35%. Potenţialul acestui partid se duce spre 30%.”, a spus politologul, conform europafm.ro.

Totuşi, acest procente s-ar putea duce către PSD. Politologul a explicat tot mecanismul. “Dar PSD poate să-şi recupereze o parte din publicul care ar vota astfel de mesaje, chiar şi PNL, pe o linie conservatoare, poate rupe din acest curent”.