Cei de la AUR au reprezentat bomba alegerilor parlamentare de la începutul lunii decembrie. Deși nu li se dădea nicio șansă, autointitulații naționaliști ai lui George Simion au luat 10% și au intrat în noul Parlament. Acum ies la iveală amănunte incredibile din interiorul formațiunii.

Un interlop, șef de filială AUR

Șeful unei grupări interlope a ajuns șef de filială la AUR. Este vorba despre liderul clanului Sandu, celebru pentru luptele sângeroase de stradă din Murgeni. Acesta se prezintă a fi chiar președintele organizației.

Interlopii din Murgeni au devenit cunoscuți în toată țara în urma conflictelor sângeroase în care au fost implicați de-a lungul timpului, sute de forțe speciale luând cu asalt orașul vara aceasta pentru a putea restabili ordinea. Pe 13 decembrie, Petrea Sandu, zis Flagăra, șeful clanului Sandu, a anunțat pe pagina sa de socializare că a devenit membru AUR, alături de mai mulți membri ai familiei.

Liderul interlopilor a postat și mai multe fotografii în care apare singur, dar și împreună cu ceilalți indivizi, în fața unui afiș mare cu AUR. ”Trăiască partidul nostru AUR. Împreună cu neamul meu, eu președintele partidului AUR”, scrie în postarea care însoțește imaginile.

Clanul de interlopi, spaima localnicilor

Clanul Sandu este bine cunoscut oamenilor legii din Vaslui din cauza acțiunilor sale de o violență extremă. În iunie 2020, orașul Murgeni a fost declarat zonă specială de siguranță publică după ce zeci de indivizi din clanurile Sandu și Murui s-au luat la bătaie.

Sute de trupe speciale au împânzit atunci orașul pentru a restabili ordinea, în cadrul unei desfășurări impresionante de forțe, la care a participat chiar și un elicopter, pentru a supraveghea din aer operațiunile.

Stare de asediu în Murgeni din cauza clanului Sandu

Au fost aduși polițiști și jandarmi din 6 județe, inclusiv luptători din trupele speciale, înarmați până în dinți, după ce a apărut informația că cele două clanuri plănuiau să se bată din nou pe străzile orașului. Zeci de interlopi au fost atunci reținuți, iar oamenii legii au ridicat de la domiciliile acestora un adevărat arsenal, inclusiv o arbaletă.

Clanul Sandu a instituit o stare de teroare în orașul Murgeni, oamenilor simpli fiindu-le frică să vorbească despre aceștia. Ştiu doar că interlopii trimit oameni la cerşit şi furat în ţările din vestul Europei. “Când dispar organele de ordine va fi din nou conflict. Ei sunt răzbunători. De la femei, de la camătă, fac legea singuri”, spunea în iunie un localnic.