În cadrul unui miting ad-hoc, liderul AUR, George Simion, a încercat să le mulțumească oamenilor care au votat partidul său însă a fost huiduit de către revoluționarii timișoreni și a fost nevoie de un cordon de jandarmi între cele două grupări, pentru prevenirea incidentelor.

Cetăţenii care comemorau victimele ucise în urmă cu 31 de ani în oraşul-martir Timişoara i-au adresat lui George Simion mai multe apelative, prin care şi-au exprimat dezaprobarea faţă de prezenţa acestuia în piaţa-simbol al luptei anticomuniste şi pentru libertate.

Însoţit de câţiva simpatizanţi, politicianul a plecat spre Catedrala Mitropolitană, unde au aprins lumânări pe treptele acesteia.

Suporterii echipei Poli Timișoara au pornit în marș

Miercuri seara, în jur de 100 de suporteri ai echipei de fotbal Poli Timişoara au pornit în marş prin oraş, refăcând traseul parcurs de eroii Revoluţiei din Decembrie 1989, de la biserica reformată din Piaţa Maria spre Catedrală, Piaţa Victoriei, Memorialul Revoluţiei până la Cimitirul Eroilor. Ei au scandat, între altele, „Cinste lor, eroilor!” şi „Păcat de sângele vărsat!”.

Municipalitatea şi asociaţiile de revoluţionari din Timişoara marchează, în perioada 16 – 22 decembrie, evenimentele din decembrie 1989 printr-o serie de manifestări reunite în programul „Timişoara – 31 ani de la Revoluţia din Decembrie 1989”, sub deviza „Demnitate, Democraţie, Determinare”, într-un format cu participare publică restrânsă.

31 de ani de la Revoluție

Municipalitatea organizează în perioada 16-22 decembrie mai multe manifestări cultural-religioase, pentru a marca cei 31 de ani de la Revoluţie.

Miercuri seara, de la ora 23,45 va fi oficiată liturghia, la Biserica Martirilor.

Joi este Zi de doliu în Timişoara. La ora 10,00, în Catedrala Mitropolitană va fi săvârşită slujba de pomenire a eroilor martiri, urmată de depuneri de coroane la Monumentul Crucificării din faţa sfântului lăcaş, dar şi la Cimitirul Eroilor, unde sunt programate o slujbă de pomenire a eroilor martiri şi un parastas.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica