AUR a surprins toată România la finalul anului trecut. A obţinut 9% la alegerile parlamentare şi a reuşit să intre în Parlament. Acum, formaţiunea condusă de George Simion face un nou pas important.

AUR a dat lovitura în Bucureşti

AUR a dat marea lovitură şi în Bucureşti. Conform celui mai nou sondaj, aceştia au devenit o forţă şi în Capitală. Sondajul CURS, de tip Omnibus, realizat la nivelul municipiului București ne arată faptul că PSD este pe primul loc, în timp ce partidele din coaliția de guvernare nu ar mai realiza majoritatea.

Conform sondajului CURS, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, PSD ar obține 32%. Pe locul doi s-ar clasa USR-PLUS cu 27%, în timp ce PNL ar obține 20%. De remarcat faptul că cele două formațiuni nu ar mai reuși să alcătuiască majoritatea la Capitală.

Surpriza o reprezintă AUR care se află în urcare, ar obține 7%, în timp ce PMP ar obține 5%. AUR nu a avut niciodată un procent atât de mare în Bucureşti. Formaţiunea a adunat voturi în 2020 din Diaspora şi oraşele mici.

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste. Volumul eşantionului: 1077 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Perioada de realizare: 19 – 26 martie, 2021.

Lovitură cruntă pentru Nicuşor Dan

Nu doar coaliţia de Dreapta o duce rău în Bucureşti, ci şi primarul general, Nicuşor Dan. Un sondaj CURS, de tip Omnibus, realizat la nivelul municipiului București ne arată faptul că 63% dintre repodenți consideră că direcția în care se îndreaptă Capitala este una greșită, conform ştiripesurse.ro.

Conform sondajului, 63% dintre bucureșteni consideră că orașul se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce doar 29% consideră că direcția este una bună.

De asemenea, 66% dintre bucureșteni consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce doar 30% consideră că direcția este bună.

Sursa foto INQUAM / Liviu Chirica