DNA demarează astăzi audierile în scandalul Tarom. Fosta șefă a companiei, Mădălina Mezei, va explica anchetatorilor care a fost situația din ziua moțiunii iar aceștia vor stabili dacă este sau nu vorba despre fapte de corupţie în spatele acuzaţiilor ei.

Traian Băsescu a intervenit și el în scandalul de la Tarom, susținând că îl crede în stare pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, să îi fi cerut fostei directoare Tarom să întârzie la decolare patru, cinci avioane, în ziua moţiunii de cenzură. El afirmă că şi Mezei a greşit atunci când i-a dat ministrului listele de pasageri.

„Eu îl cred în stare pe ministrul ăsta să îi fi cerut directoarei generale a Tarom-ului să întârzie la decolare patru, cinci avioane pentru că sunt parlamentarii care veneau cu avioanele şi avea nevoie să…. şi ei ştiau că pierd moţiunea la patru, cinci voturi. Şi nu avea ce căuta… Seara se duce un ministru la scara blocului directoarei Tarom-ului?”, a spus Băsescu.

În opinia sa, directoarea a făcut o mare greşeală dându-i listele de pasageri, dar pe de altă parte şi în Ministerul Transporturilor e o ierarhie.

„Ţi-a ordonat ministrul ceva, nu avea de unde să ştie directoarea dacă nu cumva era o solicitare a ministrului venită ca urmare a unor alte evenimente, alte instituţii au întrebat să ştie, vizau pe cineva, deşi asta putea fi doar în capul directoarei pentru că structurile de securitate au acces direct în calculatoarele companiilor”, a comentat fostul preşedinte.

Băsescu a apreciat că Răzvan Cuc trebuie să răspundă în faţa legii pentru că nu poţi să ceri aşa ceva unui director.

„Mă tem că şi doamna directoare, care s-a dus cu listele este în neregulă, dar ministrul să se ducă la scara blocului directoarei ca să-i întărească….Deci, ce spune el e o copilărie, justificarea lui. Este clar că a fost un interes politic major, probabil va spune şi cine i-a dat ordin să facă asta. El singur nu îşi băga capul în problema asta”, a conchis Băsescu.