Auchan va deschide, maine, un nou hipermarket, la Suceava, acesta fiind al saselea magazin din Romania si primul din Moldova al companiei de retail.

Investitia in noul magazin, care va avea 8.500 metri patrati,  se ridica la 20 de milioane de euro.

„In plus, hipermarketul este principala ancora a unui proiect comercial de mare anvergura  –  Iulius Mall Suceava, care cuprinde peste 150 de magazine si restaurante, sali de cinema, sali de sport, precum si alte amenajari. Nu in ultimul rand, Auchan si Iulius Mall pun la dispozitia clientilor cea mai mare parcare din oras, de 1.250 de locuri”, se precizeaza intr-un comunicat al Auchan Romania.

Deschiderea magazinului Auchan Suceava reprezinta totodata crearea a 350 de noi locuri de munca, precum si specializarea tuturor angajatilor, pe diferite meserii caracteristice unui hipermarket. 

Auchan Romania are deja 5 magazine – in Bucuresti, Pitesti, Cluj, Targu-Mures si Timisoara.

Dupa Suceava urmeaza deschiderea celui de-al doilea hipermarket din Bucuresti, in cartierul Militari, tot in cursul acestui an. in planul de expansiune prevazut pentru anul 2009, printre proiectele Auchan se numara Constanta si Timisoara.

Auchan este una dintre cele mai importante companii de retail din lume, cu  437 de hipermarketuri deschise in 12 tari (Franta, Spania, Portugalia, Italia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Romania, Rusia,  Ucraina, China, Taiwan).

Pe langa hipermarketuri, grupul Auchan detine si alte tipuri de magazine: 718 de supermarketuri, 272 de centre comerciale Immochan, banca Accord.

La nivel mondial, Auchan are 186.000 de angajati, numar care creste de la an la an, odata cu deschiderea de noi magazine.