Au fost prinși cu drujba în mână! Un ofițer SRI a mers la furat de lemne împreună cu fratele lui

Jurnalistul Alexandru Căutiș a publicat o filmare în care pot fi văzute locurile în care cei au tăiat copaci în mod ilegal.

„Aici se pot vedea cioatele. Ar trebui să vină pădurarul să parcheze cioatele, dar nu cred că un pădurar sau un inginer silvic face așa ceva. Dacă mergem mai departe, încontinuu vedem cioate, cioate, cioate.”, se aude pe o filmare publicată de jurnalistul Alexandru Căutiș.

Primarul localității Pietroasa a confirmat că frații Măscășan au tăiat ilegal arbori

De asemenea, jurnalistul a spus că „furtul de lemn din păduri este o ocupație nobilă în România” iar nu oricine „ își permite să intre într-o pădure și să taie ce copac vrea drujba lui.”

„Furtul de lemn din păduri este o ocupație nobilă în România. Nu oricine își permite să intre într-o pădure și să taie ce copac vrea drujba lui. Trebuie să fii cineva, să ai rang. Sau să ai grad. Domnul îmbrăcat în militar din fotografie se numește Marin Măscășan. Observați că ține în mână o armă și în ultimul timp păzește de infractori aeroportul din Cluj, ca ofițer SRI, conform presei locale. Asta in timpul serviciului. În timpul liber ține o drujbă în mână și devine el însuși infractor și taie din zbor copacii din pădurea localității Pietroasa (Jud. Cluj).

Îl puteți de asemenea vedea pe Marin Măscășan cu drujba la furat în filmările alăturate. Filmările au fost făcute de un vecin al sereistului drujbar, vecin care a fost și bătut de fratele lui Marin Măscășan fiindcă a vrut să-i împiedice să fure din pădure. Momentul agresiunii este de asemenea în filmările alăturate. Relatările din filmări sunt făcute chiar de vecin.

Primarul localității Pietroasa (jud. Cluj) ne-a confirmat că frații Măscășan au tăiat ilegal arbori din pădurea aflată pe raza comunei și că a fost anunțată Poliția. Oare directorul SRI a aflat sau e și el la furat prin zonă, pe la Zalău?

NOTĂ: Felicitări domnului Dorin Crișan, domnul din filmare care arată urmele din pădure ale tăierilor ilegale și care, vecin fiind cu familia Măscășan, a vrut să stopeze furturile acestora”, a mai scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.