Marcel Ciolacu a postat pe pagina sa de Facebook o primă reacție la declarațiile lui Ludovic Orban după ședința Biroului Executiv al PNL despre alocațiile copiilor. Social-democratul acuză guvernul de dublă măsură, deoarece liberalii au fost cei care au forțat anul trecut dublarea alocaţiilor, când PSD era la guvernare.

„Orban, ai o singură variantă: mărește alocațiile copiilor! Cât de cinic poți să fii să inventezi tot felul de scamatorii ca să nu le dai copiilor drepturile cuvenite?!

Îl întreb public pe Orban: de ce nu a contestat la CCR, când PSD a votat propunerea PNL de dublare a alocațiilor?! Atunci era bine și acum nu mai e?!

Adevărul este altul: PNL este incapabil să guverneze și să găsească soluții!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Ce a spus premierul la finalul ședinței PNL

Premierul Ludovic Orban a vorbit luni despre creșterea alocațiilor și a anunțat că partidul din care face parte ia în calcul patru variante pentru sancționarea proiectului de lege al PSD care a trecut de Parlament privind creșterea alocațiilor.

„Noi nu putem accepta felul acesta de legiferare (al creșterii alocațiilor – n.r). Avem patru variante posibile: fie atacarea la CCR, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare, fie o reglementare care să prevadă, totuși, o creștere rațională a alocațiilor de copii, care repet, de la 1 ianuarie au crescut, tot în baza proiectului depus de PNL, fie mai avem o variantă, care ar cuprinde procedura de angajare a răspunderii”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.